Cum să câștigi bani în vacanță

Pentru a câștiga bani în vacanță, nu este necesar să muncești din greu. Există mai multe modalități simple care vor ajuta cel puțin parțial să recupereze costul călătoriei și nu vor interfera cu odihna. Analizăm cele mai relevante dintre ele.
Livrați pachetul

Mergând într-un alt oraș sau țară, nu numai că poți învăța ceva nou, ci și să devii poștaș național. Astăzi, mai multe servicii online oferă călătorilor să facă o faptă bună și să ia un pachet cu ei pentru cineva.

Pentru ajutor cu livrarea, puteți fi plătit bani sau puteți oferi un fel de serviciu - de exemplu, o plimbare gratuită la aeroport. De asemenea, vă pot oferi un scuter, de exemplu, pentru a putea ajunge singur la aeroport.

Negociați toți termenii de livrare cu clientul dvs., inclusiv metoda și condițiile de remunerare. Unele servicii oferă încheierea unui contract. Dar e mai mult o înțelegere de gentleman. Asigurați-vă că studiați recenziile utilizatorului și vizualizați paginile sale pe rețelele de socializare.

Taxe de rambursare

Dacă decideți să cumpărați ceva în străinătate, atunci aveți posibilitatea să returnați o parte din banii cheltuiți folosind tax free. Cu alte cuvinte, pentru a primi înapoi o parte din taxa pe valoarea adăugată (TVA). În multe țări, în special în Europa, se consideră că străinii nu ar trebui să o plătească. Suma rambursării depinde de țara sau chiar de statul în care efectuați achiziția și de tipul de produs pe care decideți să îl cumpărați. De exemplu, în Spania, taxa gratuită va fi de 10-15% din suma de achiziție, iar în Grecia puteți returna mai mult de 20%.

Dar sistemul fără taxe nu funcționează în toate punctele de vânzare cu amănuntul. Magazinul de unde ați cumpărat bunurile trebuie să fie inclus în zona fără taxe și trebuie să cheltuiți în el cel puțin suma minimă pe zi din care se face rambursarea impozitului în această țară. De exemplu, în Germania, pragul inferior este de 25 de euro, iar în Franța — 175,01 Euro. Magazinul va trebui să vă avertizeze că doriți să solicitați taxe gratuite și să vă prezentați pașaportul la checkout.

La aeroport sau gară, puneți o ștampilă vamală pe chitanță. În același timp, ofițerii vamali vă pot cere să arătați mărfurile achiziționate — este mai bine să nu le îndepărtați departe și să nu tăiați etichetele. Apoi contactați punctul de Rambursare a numerarului fără taxe pentru o rambursare. Aceste puncte sunt de obicei situate în același loc — lângă vamă.

Obțineți Cashback

Puteți compensa o mică parte din costuri fără documente dacă utilizați un card cashback într-o călătorie. Apoi, după ce ați plătit bunurile cu un astfel de card, veți primi înapoi până la 3% din prețul de achiziție. Majoritatea băncilor oferă astăzi carduri cu această opțiune. Unii atrag clienții cu cashback crescut. Cu toate acestea, se percepe cel mai adesea pentru achiziții numai în anumite magazine, cafenele și restaurante. Este mai bine să clarificați condițiile cu banca însăși. În orice caz, orice întoarcere la card este un fleac, dar este frumos. Și aceasta nu este singura modalitate de a câștiga bani pe un card bancar.

Acumulați puncte

Multe bănci oferă astăzi carduri co-branded care vă permit să acumulați puncte pentru achiziționarea de bunuri sau plata pentru serviciile unei companii. Puteți plăti cu aceste puncte, le puteți schimba pentru reduceri în magazine sau le puteți folosi pentru a rambursa costul biletelor de avion sau de tren. Există carduri care vă permit să colectați mile pentru achiziționarea de bilete ale oricărei companii aeriene. Cu toate acestea, acestea vor trebui să fie cumpărate pe site-uri speciale ale băncilor, unde biletele pot fi mai scumpe decât cele ale serviciilor populare. Se percepe o milă pentru fiecare anumită sumă din prețul biletului. Dar, în funcție de condițiile programului, puteți obține diverse privilegii (cum ar fi accesul la saloanele de afaceri din aeroporturi).

Închiriați un apartament sau o mașină de Închiriat

În timp ce vă odihniți, mașina dvs. poate funcționa. Pentru a închiria o mașină, trebuie să plasați un anunț într-unul dintre serviciile online gratuite și să încărcați fotografii ale mașinii. Clientul poate ridica mașina atât de la aeroport, cât și din orice punct în care sunteți de acord să vă întâlniți. Serviciile vă asigură mașina împotriva accidentelor și furtului și, de asemenea, verificați datele fiecărui utilizator.

Desigur, există riscul ca chiriașii să murdărească sau să strică ceva. Deci, această metodă este potrivită numai pentru cei care nu sunt squeamish. În orice caz, trebuie să studiați cu atenție contractul cu compania intermediară înainte de a-l semna. Dacă decideți să negociați direct cu chiriașul, atunci încercați să-l cunoașteți în avans. În caz de simpatie reciprocă, semnați un contract de închiriere și asigurați-vă că introduceți detaliile pașaportului chiriașului în acesta.

Faceți mai multe fotografii

Like-urile pe Instagram sunt, desigur, bune, dar nu este ca și cum ai posta Selfie-uri tot timpul? Fotografii cu vederi spectaculoase, animale neobișnuite și chiar mâncare exotică — toate aceste imagini pot fi cumpărate de la dvs. Încărcați cele mai frumoase fotografii în baza de date. O fotografie poate fi cumpărată pentru cinci dolari sau pentru câteva sute. Unii dintre ei organizează concursuri foto, ale căror câștigători pot primi până la 300 USD pe imagine. Unele dintre Servicii cooperează cu branduri importante. Deci, nu numai că puteți câștiga bani în plus, dar puteți face și conexiuni utile.

Împărtășiți-vă impresiile


Probabil, călătoria vă va aduce o mulțime de emoții și experiențe noi pe care le puteți împărtăși. Dacă scrieți un raport de călătorie, recenzii și recomandări altor turiști sau pur și simplu împărtășiți emoțiile și impresiile dvs., atunci un astfel de text poate fi vândut pe un schimb special.

Desigur, puteți câștiga bani numai dacă știți cum să vă exprimați gândurile și esența mesajelor dvs. este clară pentru cititori și dacă editorii sunt interesați de textele dvs. Schema de lucru cu schimburile de text este simplă: plasați textul finit în baza de date a articolelor, iar dacă îl cumpărați, primiți bani în contul dvs. și apoi îl retrageți pe card. De asemenea, puteți deveni un autor obișnuit și puteți îndeplini în mod regulat ordinele privind drepturile de autor. O altă opțiune este să vă creați propriul canal de text. Dacă articolele dvs. câștigă mii de vizualizări din când în când, veți putea câștiga bani plasând reclame.

Creați un blog video

Bloggerii populari câștigă atât de mult din publicitate încât au suficient pentru a-și recupera pe deplin călătoriile și nu numai. Începeți un canal Youtube-și poate veți deveni, de asemenea, faimos și veți deveni bogat.